30. 10. 2007

Vteřinové lepidlo

Kupujete vteřinová lepidla v tubičkách po 3 gramech? Taky je použijete tak jednou a příště už jsou zatuhlá a nepoužitelná? Taky už vám plechová tubička praskla a vyteklé lepidlo slepilo všechny prsty? Taky se vám zdá, že prsty lepí za vteřinu, ale to co má držet trvá dlouho..? Udělejte tomu konec!

Jak? Snadno! Zajděte do nejbližší modelářské prodejny a kupte si vteřinové lepidlo v lahvičce a aktivátor ve spreji!




Lepidlo je k dostání ve třech hustotách - tekuté, polo a husté. Díky lahvičce se s lepidlem krásně pracuje a nevysychá. Lepidlo stojí cca 50Kč a je ho 20g.

Aktivátor slouží k okamžitému vytvrzení lepidla. Stačí po slepení spoj "přestříknout" a lepidlo okamžitě ztvrdne.

Dnes se mi díky těmto pomocníkům podařilo krásně repasovat akupack k ručce.

3 komentáře:

OK1TLT řekl(a)...

Dobrý tip.

Anonymní řekl(a)...

Já jsem modelář - jen dodám následující praktickou zkušenost - naprostý souhlas - vteřiňák v lahvičkách - ale nutno dodat, že všechny vteřiňáky skladuji v mrazáku (!!!) - tam vydrží v pohodě bez zatvrdnutí i několik let. Pokud je po vyjmutí z mrazáku lepidlo trochu tužší, stačí ho jen nechat při pokojové teplotě ohřát a má zase svoji původní konzistenci k bezchybné práci. A taky dodám - existuje i vteřiňák na polystyren, atd... Tak přeji příjemnou práci. Petr

Anonymní řekl(a)...

Jen dotaz:dá se v těch modelářských prodejnách sehnat i vt. lepidlo na plasty,které se nedají obyč.lepidlem co je běžně v marketech v prodeji a je ten spray s tužidlem univerzální k dalším lepidlům?