18. 9. 2013

Expedice 2013 - Orlické hory

I letos se nám podařilo navázat na tradici "Expedic". Tentokráte jsme zvolili lokaci Orlických hor vzhledem ke své poloze cca "na půl cesty" mezi Prahou a Ostravou. Členové expedice jsou totiž právě z těchto dvou koutů republiky :-)
Chalupa Na Krahulci a naše antény
Z Prahy já, Pavel OK2RO s Markem OK6LZ z Ostravy. Marek letos "nahradil" Tomáše OK1TLT, který se bohužel zúčastnit nemohl. Letos jsme pronajmuli celou chalupu, aby jsme se mohli pořádně "vyřádit". Krásná nová roubenka je poblíž Sněžného v Orlických horách v nadmořské výšce kolem 650m.n.m.

Hexbeam + OK6LZ, OK2RO, OK1CSS
 Nadmořská výška to není nikterak závratná, ale velkou výhodou je velký prostor kolem chalupy, který nám umožnil stavbu doposud největšího anténního systému v historii expedic! KV pásma pokrýval šesti pásmový Hexbeam (14,18,21,24,28 a 6MHz) a plnorozměrový vertikál na 7MHz. VKV pak devítiprvková dvoupásmová směrovka 144/430MHz.
Martínek, Marek a Štěpán u zařízení

Termín expedice byl zvolen na 14 a 15 září z důvodu závodu WAEDC a dalších závodů VKV, kde jsme mohli využít podporu dalšího operátora a to Markova syna Martínka.

Ve WAEDC (Worked All Europe DX Contest) jsme udělali 130 pěkných spojení pod značkou OK3D, značka OK2KAB se objevila v FM poháru, Memoriálu OK1MWC i ve VKV Provozním Aktivu.
Díky všem za spojení!!
Celá fotogalerie z naší Expedice je k zhlédnutí ZDE
Zde je i krátké video z akce :-)

I přes nepřízeň počasí tento víkend se akce moc podařila. Ubytování bylo příjemné, podmínky pro stavbu antén velmi příznivé, nálada vynikající..... Nutno též zmínit a poděkovat za podporu naším XYL za péči a trpělivost :-)  Těším se na expedici 2014 !!!